Press "Enter" to skip to content

Vi heier på Christian André!

0

Det norske Bocuse d’or teamet på treningsopphold på Casa Karen under forrige Europamesterskap 2018.

Torsdag skal Christian Andre i ilden på nytt. Etter diverse forsinkelser skal årets Bocuse d’or Europa gå av stabelen i Tallin. Egentlig skulle det vært avviklet i juni, men på grunn av Covid 19 har man utsatt det til nå. Juni 2018 ble Europamesterskapet holdt i Torino. Også der var det Christian Andre som representerte Norge. Som noen vil huske bodde hele teamet på Casa Karen mens de trente på kokkeskolen i Agliano Terme. En hel uke fikk vi følge den flotte gjengen på vei mot gullmedaljen i Torino.

Christian André Pettersen kommer fra Bodø der også faren var kokk. Faren var imidlertid lite begeistret for at sønnen skulle gå den samme veien. For usikkert, mente han. Men Christian var fast bestemt. «I så fall må du bli verdens beste!» Og det lovte Christian faren på dødsleiet.

Etter treningsuken på Casa Karen gikk Christian helt til topps i Torino, med Sverige på andre og Danmark på tredje plass.

Christian Andre med gull i Torino 2018.

Men Europamester var ikke godt nok.  Det var jo verdensmesterskapet det handlet om.  Januar 2019 var Christian på plass igjen. Denne gang var det Danmark som vant gull.  Sverige fikk sølv.  Christian måtte nøye seg med bronse. Uansett en fantastisk prestasjon langt foran store matnasjoner som Frankrike og Italia.

Christian ville ikke gi seg. Han kvalifiserte seg på nytt som Årets Kokk i Norge 2019, og er dermed klar for en ny omgang i Bocuse d’or Europa.

Coach er som sist Gunnar Hvarnes fra Larvik. For øvrig en god venn av Agliano Terme.

Bodil og jeg besøkte Christian og Gunnar på treningskjøkkenet i Sandnes for noen uker siden. Da var de i gang med å trene på hovedretten, som er vaktel. (For øvrig samme råstoffet som vi har til hovedretten på Villa Karen i år.) 

Konkurransen i Tallin vil gå over to dager. Christian skal på andre dag, fredag, noe som tradisjonelt har vært positivt.

Bodil og Andre på Casa Karen i 2018. Nok en gang ønsker vi ham lykke til.

Så hvordan kan det ha seg at Norge er blant de beste i verden når det gjelder kokkekonkurranser? Det har vært mange forsøk på å forklare det. De vanligste årsakene det pekes på, er nordmenns konkurranse instinkt. Viljen til å yte det som trengs for å bli god, og tradisjonen for at tidligere vinnere overfører kompetanse til nye kandidater. 

Og så har vi Gunnar. Gunnar Hvarnes er en av verdens mestvinnende konkurransekokk med 6 pallplasser i Bocuse d’or, som kandidat eller coach!

Lykke til!

Du kan følge konkurransen på nettet.

https://www.bocusedor.com/en/continental-qualifiers/europe/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *