Vi har tidligere sett at noen planeter raskt dekker store arealer. Det er bra når man ikke helt har bestemt seg for endelig utforming av hagen. Squash er en slik plante. Den er både dekorativ og gir mye godt spiselig. Jeg har vist hvordan man kan lage friterte squashblomster, og jeg kan love at det er blitt en god del sådanne i løpet av sommeren. De fortsetter å gi blomster og frukt. Får man mer enn man kan bruke i det daglige, kan det være en god ide og lage syltet squash. Det er herlig blant annet til kjøttretter.
Dette trenger du
½ kg renset squash
1,5 dl hvitvin- eller eplesidereddik
3 dl sukker
5 dl vann
50 gr ingefær
Dette gjør du
Skrell squashen og fjern kjernen med frøene.
Skjær den i passe biter. Skrell og skjær fersk ingefær i tynne skiver.
Kok opp vann, eddik, sukker og ingefær. Ha i squashen og la det hele trekke til bitene er blitt blanke og møre.
La det ligge på rene glass. I løpet av en ukes tid er de klare til bruk.