Sjøkreps er en av våre beste råvarer. Denne måten å tilberede den på blir alltid godt mottatt. Helt avgjørende er at du bruker levende sjøkreps. Eller som jeg har beskrevet tidligere: at man kjøper dem levende, fjerner hode og fryser dem ned. Sørg i så tilfelle for å tine dem sakte i kjøleskap.
Dette trenger du
Til 6 porsjoner 12 kreps 150 gr sukkererter En gulrot 1,5 dl appelsinjuice Rasp fra en lime ¼ ts salt 1 ts sukker ½ hakket fersk chili 150 gr smør
Dette gjør du
Start med sausen. Kok in appelsinsausen til det halve. Tilsett salt, sukker,
lime og chili og la det surre i noen minutter. Noen har i safran. Fint, men
ikke nødvendig. Ta kjelen av platen. Mål opp smør og la det stå framme.
I en kjele med kokende saltet vann legger du i gulrot som du har snittet i
tynne skiver. Trekk dem til de er akkurat møre. Ta dem opp og skyll raskt i
kalt vann. Det samme gjør du med sukkererter som er snittet i grove strimler.
La dem trekke et minutt før du tar dem opp og kjøler det ned noen sekunder med kalt vann, så de beholde grønnfargen, men fremdeles er temperert.
Ha godt smør i en varm panne. Stek nå krepeshalene som har fått litt
pepper og salt, raskt på begge sider. De skal helst ha en nesten rå kjerne.
Så varmer du opp sausen og pisker inn smøret uten at det koker.
Du anretter med saus i bunnen, deretter gulerøtter, erter og krepsen på
toppen.