Da jeg i 1967 hadde sommerjobb på Stabburets kafeteria Gryten ble hamburgerdressingen laget på stedet. Her er den opprinnelige hamburgerdressingen. Hamburgerdressingene som du kjøper nå og som brukes av de ulike fastfoodkjedene er variasjoner av Thousand Island dressing, en saus som opprinnelig kommer fra området Thousand Island som ligger på grensen mellom USA og Canada. I den opprinnelige form skulle den inneholde: majones, sitronsaft, finkuttet paprika, Worcestershire saus, sennep, chili saus og tomatpure. Men Stabburets var opprinnelig en helt annen og basert på majones og rødbetesaft.
Dette trenger du
165 gr majones (en pakke)
1 ss rødbetesaft (fra syltede rødbeter)
1 ts tørket dill
Salt og pepper
(Worcestershire saus)
Dette gjør du
Bland sammen majones, dill og rødbetesaft og la det stå et døgn.
Selv om det ikke var med i den opprinnelige dressingen blander jeg gjerne inn litt Worcestershire saus
.