Foto Odd Magne Myre
Dette er en rask og smakfull forrett. Til denne retten bør du bruke små og ikke for modne squash de de kan ha for mye frø i midten.
Dette trenger du
Squash
Pesto
Valnøtter
Parmesan
Olivenolje
Spiralskreller
Salt og pepper
Dette gjør du
Kok opp vann i en kjele. Grovhakk valnøtter. Riv litt parmesan.
Skrell squashen, men la noen striper stå igjen til pynt. Så lager du bånd av squashen ved hjelp av spiralskrelleren.
Ha båndene i et dørslag som du plasserer over det kokende vannet og sett lokk over. Etter 2 – 3 minutter bør båndene være møre. Ha så båndene i en bolle og bland inn pestoen. Legg båndene på tallerken.
Strø over valnøtter og parmesan. Til slutt en skvett god olivenolje.
Dersom du vil lage pestoen selv, trenger du: frisk basilikum, pinjekjerner, olivenolje, parmesan, hvitløksfedd, sitronsaft, salt og pepper. Skal du være nøye trenger du en steinmorter. En hurtigmixer gjør så godt som samme nytte. Har du ikke basilikum, kan du lage en variant med persille. Pinjekjerner kan erstattes av valnøtter.