Press "Enter" to skip to content

Miriam og Sam – Fra dampradio til sosiale medier

0

Fra opptakene under forrige prosjekt i Afrika.

Så er arbeidet for fult i gang. Jeg fortalte sist om den overaskende telefonen som vil endre mitt liv for i hvert fall et par år. Nå, som finansiering for første trinn er på plass, har arbeidet med manus startet.

 Det på toppen av at Bodil og jeg nå går inn i tre intense uker med middager her på Villa Karen. I tre helger vil vi ta imot gjester fredager og lørdager for 7 retters gourmetmiddag med kalv indrefilet som hovedrett. Mye av ukene går med til å «preppe» eller forberede middagene på kjøkkenet i første etasje.

Da føles avstanden stor til  arbeidet med det nye prosjektet, her jeg sitter på kontoret i andre etasje. Her hvor jeg forøker å skape en historie om Sam fra slummen i Nairobi. Hvilken kontrast?  

For rundt fem år siden startet jeg på fortellingen. Den gang var HIV/AIDS den store trusselen. Den er ikke borte, men det er i tillegg kommet så mange nye utfordringer for de unge afrikanerne. Nye utfordringer som gjør det nødvendig å endre mye av historien. Tema som radikalisering, migrasjon og fake news må inkluderes. Da kan det være nødvendig å legge til nye karakterer og miljøer. Nye vendinger i historien må legges inn.

I god tid før jul må hovedlinjene i fortellingen, et såkalt synopsis, være klart. Så vil afrikanere vi jobber med gå kritisk gjennom dette fram til Konstanse og jeg kommer ned 18. januar for å være der en uke. Da skal vi sammen gå kritisk gjennom historien, og helt sikkert gjøre nye endringer.

Her er det ikke nok å lage en spennende og god film. Målet er å få målgruppen, afrikanere i 14 til 18 års alderen til å reflektere over sin egen framtid og hvilke valg som må tas.

Programmene vil bli spilt inn i Nairobi sammen med et kenyansk produksjonsselskap. Språket vil være engelsk, men senere vil programmene dubbes til en rekke språk.

Programmene står heller ikke alene. Som for de tidligere programmene produseres det skriftlig materiale, og organisert  lederopplæring fra Kenya i øst til Nigeria i vest.

En av nøkkelpersonene i prosjektet er Konstanse Raen, tidligere misjonær, bibeloversetter, leder av diverse omsorgsprosjekt som har tatt for seg en rekke utforinger i det Afrikanske samfunn. Et rivjern av ei dame, klok og en fryd å jobbe sammen med.

Under opptak sammen med Konstanse Raen.

Så er det Miriam og Sam. Ei 14 år gammel yngstedatter i en middelklassefamilie, midt i puberteten, som synes foreldre er umulige, og Sam, en 14 år gammel foreldreløs gutt i slummen som fikk noen få år skolegang før foreldrene forsvant. Hva skjer når vi fletter disse to livene sammen

– ved PC’en på kontoret i annen etasje mens det kokes skalldyrkraft på kjøkkenet i første.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *