Perioden som inspisient ga meg også mulighet til bli kjent med vår alles Ingrid Espelid. Med min interesse for mat, hadde de intet problem med å la meg få inspisientjobben på Fjernsynskjøkkenet, der Are Fiva var producer. Ingrid var en som tok jobben veldig alvorlig. Før hun gikk i studio, hadde hun hjemme kjørt igjennom det hun skulle utallige ganger. Og råvarer, det var det alltid en mengde av .. for sikkerhets skyld. Et av programmene jeg husker godt, var programmet om steking av biff. Her var den danske kjøkkensjefen Hans Jebsen igjen på besøk. Han kom med en bakk med indrefilet.. for sikkerhets skyld. (De brukte bare et par i programmet).
Jebsen brukte stekegaffel, det gjord de proffe. Så jeg kjøpte en. Senere byttet kokkene ut gaffelen med stekepinsetten, da byttet jeg også gaffelen med pinsetten.
Det var i dette programmet Jebsen introduserte hvordan man skulle kjenne på biffen for å undersøke om den er riktig stekt.
Legger man tommelen løst, slik, kjennes det som når biffen er rå inni.
Legger du tommelen mot ringfinger, kjennes det som når biffen er medium.
Legger du tommelen helt over, er biffen gjennomstekt.
Dett programmet kan du se i NRK arkiv: https://tv.nrk.no/serie/fjernsynskjoekkenet/1972/FOLA01000872/avspiller
Lys-Olsen var fast lysmester under Fjernsynskjøkkenet. Når opptaket var godkjent, pleide han slå av alt lys i studio, og så stormet han ned og bort til Ingrid for å sikre seg restene. Denne gangen var der mer enn nok med indrefilet. Selv fikk jeg nesten to hele indrefileter med meg hjem.
Senere, da jeg ble producer i Opplysningsavdelingen, fikk jeg oppleve andre sider ved Ingrid. Det var ikke bare matlaging som lå henne på hjertet. Hun var levende interessert i hele spekteret av programmer avdelingen produserte, og hadde til dels sterke meninger om både det ene og det andre.