Det er ikke dårlig, hva man kan få ut av en chillibusk og rekerester.
Det er høst. Det meste av sommerblomster har visnet. Noe som i lang tid skaper vakre gule og brune sjatteringer bak i hagen. Ved inngangsdøra er det fremdeles planter som holder stand. En av plantene som har holdt seg godt er en chilliplante.
Men nå er det på tide å høste før frosten kommer. Et par vil jeg bruke til rekene, resten henger jeg i en tråd i vinduet. Tørkede chilli er nesten like gode som ferske.
Jeg har tatt utgangspunkt i reker som ble til overs fra i går. Merkelig, men vi hadde ikke problemer med å få ned en halv kilo reker tidligere. Nå sier det stopp lenge før. Men det gjør ingen ting. Restene kan brukes til en god lunsjrett dagen etter.
Det meste av skalldyr kan brukes. Så har du andre smårester i frysen, av scampi, tigerreker eller krabbeklør, er det bare å rense å ha dem oppi.
Hvitløksreker er en rask rett å lage. Server gjerne med ristet brød og en ekstra sitronbåt.
Dette trenger du
Til 2 personer En håndfull rensede reker 4 hviløksbåter 1 - 2 chilli 1 sjalottløk En stor spiseskje smør Sitron Salt og pepper
Dette gjør du
Rens og kutt hvitløk, sjalottløk og chilli i tynne skiver. La det surre i godt med smør til det er mykt. Tilsett saften fra en halv sitron. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland inn en neve hakket persille og til slutt rekene som får et par minutter varme før det hele kan serveres.