Sommeren 2021 måtte mange planer endres på grunn av Corona epidemien. Så også for fiske festivalen.
Her er det foreløpig siste kapittel i historien om Barbera Fish Festival. Etter starten i 2014, toppet vi laget i 2015 med kokkene Ørjan Johannesen og Enrico Crippa. Da bestemte vi oss for å avholde festivalen deretter hvert andre år, så vår lille organisasjon fikk tid til god nok planlegging. I 2017 hadde vi besøk av Sven Erik Renaa, og i 2019 ny omgang med Gunnar Hvarnes. Så var det meningen med ny festival i 2021, men da slo Coronaepidemien til. Alt var veldig usikkert. I første omgang måtte man avlyse Barbera Unplugged i juni, den årlige musikkfestivalen. Ville man også måtte avlyse Barbera Fish Festival i oktober? Siden alt var så usikkert falt man ned på en light løsning der vi slo sammen begge festivalene. Mitt argument var at så mange nordmenn allerede hadde bestilt billetter for å besøke Agliano nettopp denne helgen og at det ville vært trist å skuffe dem.
Deltagere, dommere og organisatorer under den første kokkeskole konkurransen.
Nyheten dette året var kokkeskolekonkurransen. Elever fra tre av kokkeskolene i området konkurrerte om den beste fiskeretten. Det ble en udelt suksess, og har siden blitt utvidet med nye skoler i hver festival.
Festivalen i 2021 ble veldig minnerik for Bodil og meg. Vi ble nemlig utnevnt til æresborgere av Agliano Terme. Begrunnelsen var blant annet arbeidet med Barbera Fish Festival.
2022
Dag og Biz
Siden 2021 hadde vært et unntaksår, satset man på fullskala festival i 2022. Denne gangen hadde vi norske Dag Tjersland og italienske Davide Paluda som hovedkokker.
Under lørdagslunsjen serverte Dag noe av det beste vi har fått servert under festivalene, Dekomponert Bacalao
2024
Da Dag oppdaget at neste festival, i 2024, ville være 10år’s jubileum for festivalen, kom han han med forslag om et Oslo Event i sakens anledning. Det ble gjennomført i mars i år. Mange takk til Dag for alt arbeidet han la ned.
Eventet startet med tørrfisk seminar med Dag på Salome, kombinert med passende Barberavin.
Eventet ble åpnet av den Italienske ambassadøren.
Mange besøkende på smakingen på Vippa.
Gode initiativrike kokkevenner har vi hatt flere av, ikke minst Gunnar Hvarnes. Da han ble klar over 10 års jubileet, kom han med forslag om å få ned kapteinene til det norske kokkelandslaget.
Ledere for Det norske kokkelandslaget Espen A. Wasenius åpner årets Fiskefestival, til høyre presidenten i Barbera Agliano, Fabrizio Genta og borgermester MarciBiglia.
Slik ble det.
Selv om La Stampa utpekte meg som pappaen til Barbera Fish Festival, er det viktig å understreke at dette har vært et stort og raust lagarbeid. Hovedjobben med festivalen har ligget hos Barbera Agliano med Lionello og Biz i spissen. Festivalen hadde heller ikke vært mulig uten samarbeidet med kokkeskolen, et samarbeid som har vært ledet av Gino, samt støtte fra borgermester Marco og resten av kommunen. Og hadde ikke Merete og Sjømatrådet vært positive i starten, hadde det nok aldri blitt noen festival.
Nå takker jeg av som norsk hoved koordinator for festivalen. Det har vært en spennende reise.