Til dette kan du bruke både hunn- og hannblomster. Hannblomstene er uten frukt. Skal du bruke hunblomster må du plukke dem mens frukten ennå er liten.
Dette trenger du
Røre
200 g hvetemel
80 ml olje (f.eks rapsolje)
315 ml lunkent vann
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
2 eggehviter
Dipp
1 del Søt Soyasaus
1 del Søt Chilisaus
Dette gjør du
Bland mel, salt, bakepulver og olje. Vann røres inn litt av gangen. Stivpisk eggehvite og vend inn.
Varm frityrolje til 190 grader. Benytter du hannblomster med fruktanlegg må du splitte frukten, slikt at delene ikke blir for tykke.
Dypp blomstene i røren og legg dem i oljen til blomstene får gylden farge. Ikke ha for mange blomster i av gangen. Pass på å tømme oljen ut av blomsten før du legger den på et tørkepapir. Server dem straks som forrett eller snacks. Dippen rører du raskt sammen.