Press "Enter" to skip to content

En hektisk uke

7

Fredag formiddag var matkassene klar for avhenting. Et virtuelt julebord!

Coronasituasjonen har blitt en stor utfordring for utelivsbransjen.  Jeg er virkelig glad vi ikke driver en regulær restaurant med ansvar for ansatte og høye driftskostnader. For vår lille hjemmerestaurant, Villa Karen, har det også, på ulike måter, blitt utfordringer. Riktignok mistet vi de fleste middagene vi vår. Det kan vi leve med. Vi er tross alt pensjonister.

I oktober kunne vi avholde de fleste middagene her i Jegersborggata, da gruppene besto av par som enkelt kunne holde en meters avstand. Når det ikke er par er det verre.  Så da styret for en barnehage skulle ha en middag som avslutning etter et styremøte før jul, måtte vi kontakte dem og si at det ble vanskelig, siden vi ikke kunne holde meteren.

Men kan dere da holde middagen på vårt styrerom?

Vel, tja… kanskje det?

Så bra, da sier vi det.

Hmm..

Ikke mange dager senere kom en ny telefon fra en leder for IKT avdeling i kommuneadministrasjonen i en naboby.

Vi har fått en utfordring.

Hva gjelder det?

Vi skulle hatt et julebord, men det er jo ikke mulig i disse tider. Så vi hadde tenkt oss et virtuelt julebord. Der alle sitter hjemme hos seg selv, men er sammen via Teams.

Men vi er ikke noe cateringselskap. Hadde det ikke vært bedre….

Nei, nå skal du høre. Ideen er at alle skal lage sin egen mat fra en matkasse de mottar. Så instruerer du hva de skal gjøre via internett. Høres ikke det morsomt ut?

Jeg vet ikke riktig….

Jeg stikker innom, så snakker vi om det.

Jeg må innrømme at det hørtes ut som en gøyal ide, men som vanlig glemte jeg å tenke gjennom alt hva det ville innebær å ha en syvretters «styremiddag» og en fireretters «virtuell julebordsmiddag» –  PÅ SAMME DAG!   …..   OG FOR 66 PERONER!

Matkassene gjøres klar for avhenting. I hver eske 18 ingredienser som skulle til for å lage 3 apetizere, gratinert tomat, kalv indrefilet med grønn pepper i fløtesaus, sukkererter og potetbåter, skjøkoladefondant og rundstykker!
Jeg måtte hente fram gamle kunster, da jeg laget små videosekvenser som viste hvordan de ulike rettene skulle lages.

Så dere skjønner at det ikke har vært mye tid til bloggen denne uken.

  1. Berit Strømme

    Herlighet, er så imponert, flinke dere, så gøy😍

  2. Linda GUNDERSEN

    JA DERE ER GODE.FLOTT GJORDT IMPORNERT. KLEM

  3. Synøve Hetager

    Dere er et fantastisk team, og jeg er egentlig ikke overrasket over hva dere får til – flinke og dyktige i et godt felleskap, med kjærlighet til mat og mennesker! 💐❤️🙋🏼‍♀️

  4. Lars-Ivar

    Du slette tid.

  5. Wenche Parelius

    Imponerende og kreativt 👏🏻👏🏻👏🏻

  6. Laila

    På en måte burde jeg ikke bli overrasket, men allikevel blir jeg det!Dere 2 for til det meste! I’m impressed ❤️God advent!

  7. Helt fantastisk gøy!! Litt tilbake til filmverdenen og kose seg meg matlaging og ikke minst logistikk og organisering.:-) Midt i blinken.
    HEIER på dere to, Bodil og Lasse !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *