Press "Enter" to skip to content

En formiddag på Casa Karen – 15 år i Piemonte

1

Utsikten fra Casa Karen var vakker uansett vær.

Vi hadde ikke behøvd å bekymre oss. Casa Karen ble raskt et populært mål, og det meste av sesongen var booket opp et år i forveien. Mange gjestet oss flere ganger.

Vi bestemte oss raskt for bare å ha en gruppe av gangen. Vi hadde noen besøk der det kunne være et ektepar, to venninner og en singel som ikke kjente hverandre. Det var absolutt hyggelig, men litt krevende, da de naturligvis hadde ulike ønsker for måltider og assistanse. Derfor bestemte vi oss  for at de som bestilte måtte være en gruppene fra 6 til 8 personer. Det hendte gamle gjester insisterte på at vi presset inn opptil 12 gjester, da de absolutt skulle ha med noen som ikke hadde vært med sist. Om ikke annet kunne de ligge på madrass på gulvet.

Dagen startet med kaffe og kjeks kl 0800. Noen morgenfugler var da allerede på vei tilbake etter en treningstur. Andre tok med kaffen opp til sin ektefelle som ønsket å dra seg litt lenger. De fleste nøt sin kaffe sammen med de andre mens de nøt den unike utsikten. På klare dager kunne vi se Apenninene i det fjerne.  Var det tåke nede i dalen, så det ut som den Sørlandske skjærgård, der toppene stakk opp som skjær av tåkehavet. Noen ville sitte helt for seg selv ute på pynten for helt å finne roen. Etter en stund kunne de snu seg mot oss andre: Dette burde man kunne få på blå resept.

Hva var det som gjorde utsikten så spesiell og beroligende. En fotograf vi hadde som gjest mente han hadde løsningen. Landskapet, med de myke linjene, var så feminint og moderlig. Former som ga ro i sjelen. Ingen dum forklaring.

Klokken 9 var det frokost. Det pussige er at det italienske ordet som brukes for frokost er prima colazione som egentlig betyr før frokost, men for den vanlige italiener er det den eneste frokost de har.

Jeg husker hjemme på gården til mine svigerforeldre. Der hadde svigerfar en «kaffe», en kopp kaffe med en skive, før han gikk på jordet eller i fjøset ved 7 tiden. Klokka 9 kom han inn til «frokost», som var et betydelig større måltid.  Etter hvert falt kaffen kl 7 bort, mot at frokosten startet litt tidligere. Så vi i Norge hadde også dette med prima colazione og litt senere colazione. Men mens vi har droppet «kaffen»/prima colazione og går rett på frokosten, har italienerne flest droppet colazione/ frokosten og har bare en prima colazione. Ofte bare en kopp espresso og en kjeks. For barna gjerne en kopp varm melk som de dypper en kake i.

Reklame for Kinder kjeks til bruk som frokost for de små.

Nei frokosten på Casa Karen var noe helt annet. Her var det egg, frokostblanding, yoghurt, kjøttpålegg og mye mer. Men det de fleste satt ekstra pris på var Bodils ferske rundstykker. (Se nederst i innlegget.)

Under frokosten satt vi sammen med gjestene. Her ble resten av dagen planlagt. Oppholdet var halvpensjon, noe som betydde at frokost og middag var inkludert, mens lunsjen ble inntatt i landsbyen eller under en utflukt. Var det varmt, valgte mange å henge rundt bassenget, og bare spasere inn til landsbyen for lunsj. Mange ville oppleve mer. Noen hadde egen bil eller leiebil, men de fleste brukte Bodil som sjåfør og guide.

Bodil, klar med Vitoen for dagens utflukt.

Og det var nok av reisemål. Noen ønsket å shoppe. Serravalle Designer Outlet er et av Europas største shoppingsentre. Andre ville besøke en storby, en fiskelandsby, badestrand. Mer om det senere.

Serrevalle shopingsenter, et av de største i Europa.

  1. Kari+Mobæk

    Verdens beste rundstykker, har begynt og bake de hjemme mange som elsker de.Tusen takk🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *