Press "Enter" to skip to content

Det spirer og gror

0

Om ikke mange dager skulle vi hatt årets første middag på Villa Karen. I kjelleren har vi sådd blomkarse og erter for å få fram spirer jeg skulle brukt til pynt på flere av rettene. Men sånn ble det ikke. For noen dager siden stengte kommunene i Vestfold det meste i fjorten dager fremover .. i første omgang. Så det hele måtte avlyses.

Den første middagen ville markert ettårsdagen for de mest inngripende tiltak i Norge i min levetid. Da vi i november i fjor satt opp datoene til middagene denne uken, var vi rimelig trygg på at situasjonen skulle være i ferd med å normalisere seg. Slik gikk det ikke.

Over Alpene mot Italia 20.februar i fjor.

Det har på så mange måter blitt et annerledes år. 20 februar i fjor møtte vi det første synlige tegn på den nye pandemien da vi på tur til Italia landet på Malpensa flyplass. Alle som ankom ble sjekket med temperaturmåler mot pannen.  I løpet av uken vi var i Italia, for øvrig det siste besøket hos våre venner i Agliano, .. smalt det til i Italia. Daglig eskalerte det med bekymrede meldinger om tilstanden i Bergamo. Flere landsbyer rundt Milano ble stengt ned. Det gikk så fort at vi ble usikre på om Italia ville stenge flyplassene før vi skulle dra hjem 27.februar.  Og ville det være trygt å oppholde seg på flyplassen? Fremdeles var det lite om pandemien i norske media. Vi kom oss hjem.

Vi skulle hatt vår siste sesong på Casa Karen i juni. Alt var fullbooket. Det ble det ikke noe av.

Så klarte vi å gjennomføre noen middager på Villa Karen i oktober, og fikk et par digitale julebord i begynnelsen av desember.

Så aktivitetsnivået har gått ned og det er litt uvant. Men bortsett fra det, har det jo egentlige gått bra for oss som pensjonister som får vår faste pensjon hver måned. Ikke alle har hatt det like lett. Mange har mistet helse og jobb i denne perioden.

Nå ser vi fram til bedre tider. Middagene vi mistet i mars, kan vi ta igjen i mai. Så har vi begynt å planlegge ny Winemakers dinner i august, med besøk av Lionello her i Larvik. I oktober planlegges ny fiskefestival i Agliano, og vi er i gang med å booke opp norske kokker som kan komme på besøk. Så man er ikke helt arbeidsledig, bare sånn passe … heldigvis.

Så da får vi bruke spirene fra kjelleren til noe annet. I går hadde vi bakt skrei på gulerot og  kålrotstappe, med kylling buljong og ristet bacon. Pyntet med erte- og blomkarsespirer.

Bakt skrei på gulerot og kålstappe med kyllingbuljong og ristet bacon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *