Press "Enter" to skip to content

Bodils rundstykker

2

Vi har mange gode minner fra frokostene under portikoen da vi drev Casa Karen som vertshus. Portikoen var en slags svalegang med utsikt over dalen og mot Apeninnene i det fjerne.   Hele sommerhalvåret ble frokosten servert her med buffe rett innenfor.

Frokost under portikoen på Casa Karen.
Utsikten var det ikke noe å si på.
I 1918 var Christian Andre Pettersen og resten av det norsk Bocuse d’or teamet på Casa Karen mens de forberedte seg til Europamesterskapet i Torino … som de vant.
Velbekommen

Det var et rikholdig frokostbord med egg, kjøttpålegg, oster og syltetøy. Men det de fleste kommenterte, var Bodils ferske rundstykker. Ikke få måtte ha oppskriften. Det ble til at vi la den ut på Casa Karens hjemmeside. Men siden den ikke er så mye i bruk, kommer den her.

Dette trenger du:;

 
 50 g gjær
 1 1/2 dl melk
 2 egg
 75 g smør (smeltet)
 200g cottage cheese
 2ts salt
 125 gr siktet rug
 300 gr hvetemel 
 100 gr linfrø og solsikkefrø 

Dette gjør du:

Bland alt det tørre. Velg selv hvor mye lin- og solsikkefrø vil ha i. Jeg bruker til sammen ca 100 gr.

Lunk melken og rør ut gjæren i denne. Ha i cottage cheese, smør og sammenpisket egg. Elt alt sammen til en litt klisset deig. Heves til dobbelt størrelse.

Rull ut og etterhev ca 40 min eller mer.  Stekes midt i ovnen ved 250 grader i ca 8 min

  1. Kari Mobæk

    Glemmer aldri de koselige måltidene på Casa Karen og all den gode maten.Tusen takk for mange hyggelige dager😊

  2. Ingrid Marie Lindeland

    Koser meg med disse tilbakeblikk fra Casa Karen. Et fantastisk sted og herlig vertskap. Flotte opphold med nydelig mat, fine utflukter og ikke minst den gode atmosfæren sammen med gode venner og dere . Bare synd at siste turen måtte avlyses!
    Takk iallefall for noen svært minnerike besøk ,Casa Karen,Agliano Terme og Piemonte i mitt hjerte for alltid ❤️
    Med vennlig hilsen Ingrid Marie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *