Press "Enter" to skip to content

Blomkarse kan brukes til så mangt.

0

Jeg har tidligere nevnt hvor villig denne planten er, bare den får tilstrekkelig med vann og næring. I tillegg til at den brer seg ut med sine vakre blomster, er den anvendelig til mye mer. Blomstene er spiselige med en lit søt pepperaktig ettersmak, vakker i salater.

Et gammelt kjerringråd er å tygge blomkarseblader ved sår hals. Det virker. Jeg har brukt det mange ganger, og som regel med godt resultat.

Som om ikke det er nok. Frøene kan du lage syltet kapers av. Det smaker minst like godt som vanlig kapers.

Plukk frøene mens de er grønne. Her er oppskriften.

Dette trenger du

3 dl vann

25 gr salt 

3 dl eplesider- eller vineddik

1 laurbærblad

 en bit ingefær

noen pepperkorn  

1 ts sennepsfrø

1 nellikspiker

3 ss sukker.

Du må gjerne velge dine egen krydder.

Dette gjør du

Kok opp vann og salt. Avkjøl og legg frøene i saltlaken ca 24 timer. Ta opp frøene og tørk dem

Kok opp 3 dl vin eller eplesider- eller vineddik, laurbærblad, noen pepperkorn, en bit ingefær, 1 ts sennepsfrø, to nellikspiker og to spiseskjeer sukker, la blandingen trekke en halvtime.

Sil av krydderet og hell væsken over blomkarsefrøene. La de stå en uke eller helst to før du bruker dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *